Tervetuloa Braskas Australian Labradoodlen kotisivuille!

Olemme 6-henkinen eläinrakas maanviljelijä perhe Myrskylässä Itä-Uudellamaalla. Koirien lisäksi maatilalla tallustelee lypsylehmiä sekä muutama lammas. Pyöritämme työksemme tilaa perheen voimin.

Täällä maaseudulla on rauhallista ja paljon tilaa koirille. Pennut ja aikuiset koirat kasvavat ja elävät meidän perheen kesken. Saavat rakkautta ja huolenpitoa yhtä paljon kuin muutkin perheenjäsenet. Pihalla saavat juosta ja leikkiä vapaasti. Samalla koirat saavat tottua erilaisiin ääniin, sekä lasten ääniin että erilaisten koneiden ääniin. Kasvatamme rodunmukaisia, ihanan pörröisiä ja ihmisrakkaita australianlabradoodleja. Kuulumme maailmanlaajuiseen rotujärjestöön WALAan.

ALD:t ovat luotettavia ja oppivat helposti uusia asioita. Allergiaystävällisen turkin takia myös monet allergikot pystyvät elää näiden kanssa. Tämän takia myös meillä on ollut mahdollisuus hankkia koiraa. 

 

Welcome to Braskas Australian Labradoodle website

We are a family of 6 living in Myrskylä, Finland. In addition to the dogs we are running a dairy farm. We also have a few sheep that arrived summer 2021.

We are breeding beautiful, fluffy and people loving australianlabradoodles. Here in the country side we have plenty of space for the dogs to run around and play with each other. Our puppies and adult dogs live in our home together with the rest of our family. They are loved and taken care of as much and well as any other family member. The puppies get used to different kind of noises - both to our kids and different kind of machines.

ALD's are reliable and easy to teach. Their allergy friendly coat enables many families to live with these wonderful dogs. This is also why we are able to have dogs in our home.

We are members of WALA.

ALD rotuna

Australianlabradoodlen rotu on keksitty 1980-luvulla kun sokea nainen tarvitsi opaskoiran mutta hänen miehensä oli allerginen koirille. Opaskoirayhdistyksen toimesta risteytettiin labradoorin noutajaa villakoiran kanssa ja tulos oli hämmästyttävä. Osa pennuista ei aiheuttanut oireita joten siitä lähdettiin kehittämään rotua lisää jotta oltaisiin varmoja että kaikki pennut olisivat allergiaystävällisiä.

Tegan Parks ja Rutland Manners jatkoivat jalostusta lisäämällä rotuun Irlanninvesispanielin, Amerikancockerspanielin ja Englannincockerspanielin.

Monet kasvattajat ympäri maailmaa ovat jatkaneet tämän fantastisen rodun kehitystä tarkkojen ohjeiden mukaisesti. Tuloksena on kaunis australianlabradoodle. Rodun kehittäjät, Tegan Park ja Rutland Manners jalostus- ja tutkimuskeskuksineen, ovat yli 20 vuotta tehneet paljon työtä kehittääkseen tämän mahtavan koirarodun.

ROTUMÄÄRITELMÄ

Kotimaa: Australia

Alkuperäinen käyttö: Opaskoira

Nykypäiväiset tehtävät: Seura- ja harrastuskoira, opas/avustaja- ja terapiakoira, hypokoira

Luonne: Ystävällinen, ihmisrakas, iloinen, turvallinen, oppivainen, sosiaalinen

Roturyhmä: Ei tunnistettu rotu (Kennelliitto)

Säkäkorkeus: mini 35-42cm, medium 43-52cm, standard 53-63cm

Väri: Monta vaihtoehtoa, mm. musta, hopeanharmaa, kerma, punainen, suklaa, valkoinen. Myös kaksivärinen (parti) sallittu. https://alaa-labradoodles.com/breed-colors.html. Pennun turkin väristä ei kuitenkaan voida varmuudella päätellä minkä värinen se on aikuisena.

Turkki: curly fleece, wavy fleece ja wool. Harjaaminen on erittäin tärkeää. Turkki trimmattava useamman kerran vuodessa. Pesu vain tarvittaessa.

Odotettu elinikä: 12-15 vuotta

Terveys: perusterve rotu mutta samat sairaudet mahdollisia kuin alkuperäisroduillakin

Koulutettavuus: Erinomainen

Toivottavat olosuhteet: Sopeutuu hyvin erilaisiin olosuhteisiin. Sopii lapsiperheisiin ja ensimmäiseksi koiraksi. Ei kuitenkaan ulkokoiraksi eikä sohvan nurkkaan.

Aidon ALD:n tunnistat sukupuusta

Villakoiran ja labradoorin noutajan risteytys kutsutaan joskus myös labradoodleksi. Tämä ei kuitenkaan ole sama asia kuin australianlabradoodle. Aidolla australianlabradoodlella on perustajakoirista asti rakentuva sukupuu. Kannattaa siis hankkia australianlabradoodlen kasvattajalta, joka pystyy todistamaan koiran alkuperän, terveystiedot ja sukupuun.