Australian Labradoodle

1980-luvulla sokea nainen otti yhteyttä australialaiseen opaskoirayhdistykseen. Nainen haki itselleen ja miehelleen, joka oli allerginen koirille, sopivan opaskoiran. Yhdistys päätti risteyttää villakoiran yhdistyksen parhaimpaan labradooriin. Muutama pennuista ei aiheuttanut allergisia oireita joten tästä lähdetiin kehittämään rotua lisää jotta oltaisiin varmoja että kaikki pennut olisivat allergiaystävällisiä.

Tegan Parks and Rutland Manners jatkoivat jalostusta ja lisäsivät rotuun Irlanninvesispanielin, Amerikancocker-spanielin ja Englannincockerspanielin.

Monet kasvattajat Australiassa, Yhdysvalloisa ja Euroopassa ovat jatkaneet yhteistyössä tämän fantastisen rodun kehitystä tarkkojen ohjeiden mukaisesti. Tuloksena on kaunis Australian Labradoodle.

Rodun kehittäjät, Tegan Park ja Rutland Manners jalostus- ja tutkimuskeskuksineen ovat yli 20 vuotta tehneet paljon töitä kehittääkseen tämän mahtavan koirarodun. Me haluamme myös osallistua tähän kasvattamalla upeita Australian Labradoodleja.

 

ROTUMÄÄRITELMÄ:

Kotimaa: Australia

Alkuperäinen käyttö: Opaskoira

Nykypäiväiset tehtävät: Seura- ja harrastuskoira, opas/avustaja- ja terapiakoira, hypokoira

Luonne: Ystävällinen, ihmisrakas, iloinen, turvallinen, oppivainen ja sosiaalinen

Roturyhmä: Ei tunnustettu rotu. 

Säkäkorkeus: pieni 35-42cm, keskikokoinen 43-52cm, standard 53-63cm

Väri: Paljon vaihtoehtoja... mm. musta, hopeanharmaa, kerma, punainen, suklaa, valkoinen. Myös kaksivärinen (parti) sallittu.  http://www.laa.org.au/index.php/about-labs/colours

Pennun turkin väristä ei kuitenkaan voida varmuudella päätellä, minkä värinen se on aikuisena.

Turkki: fleece, curly fleece ja wool. Harjaaminen erittäin tärkeää. Turkki trimmattava useamman kerran vuodessa. Pesu vain tarvittaessa. 

Odotettu elinikä: 12-15 vuotta

Terveys: perusterve rotu mutta samat sairaudet mahdollisia kuin alkuperäisroduillakin

Koulutettavuus: Erinomainen

Toivottavat olosuhteet: sopeutuu hyvin erilaisiin olosuhteisiin. Sopii lapsiperheeseen ja ensimmäiseksi koiraksi. Ei kuitenkaan ulkokoiraksi eikä sohvannurkkaan.