Hypokoira - diabeetikon apuväline

Hypokoira toimii diabeetikon tukena ilmaisemalla verensokerin vaihtelua. Koirat pystyvät erinomaisen hajuaistinsa avulla erottmaan verensokerin vaihtelut ihon tuoksun perusteella. Koiraa voidaan kouluttaa ilmaisemaan matalat ja korkeat verensokerit omistajilleen. Tällaista koulutettua koiraa kutstutaan hypokoiraksi ja se pystyy ilmaisemaan verensokerin vaihtelut jopa ennen kuin omistaja itse huomaa verensoverin olevan matala. Suomessa on jo parikymmentä koulutuksen käynyttä koiraa. Labradoodle sopii mainiosti hypokoiraksi.

Terapia/tukikoira

Australian Labradoodle sopii erinomaisesti myös terapiakoiraksi. Koiran käyttö terveydenhuollon apuna on lisääntymässä. Tutkimuksen mukaan koira vaikuttaa ihmiseen monella eri tavalla, esim. laskee verenpainetta, laskee stressia ja lisää hyvänolon hormoneita kehossamme.

On paljon ihmisiä, lapsia ja aikuisia, joilla on erilaisia sairauksia, mielenterveysongelmia ja vammoja. Näille henkilöille terapia- tai tukikoira saattaa olla erittäin tärkeä. Koska Australian Labradoodle on erittäin allergiaystävällinen, koiraa voidaan tuoda eri hoitolaitoksiin, sairaaloihin, päiväkoteihin, vanhustenkoteihin, lastenkoteihin yms.

 

Avustajakoira

Avustajakoira on apuväline fyysisesti toimintarajoitteiselle henkilölle. Avustajakoiralla on laissa määritelty oikeus kulkea käyttäjänsä mukana missä vaan, esim sairaaloissa, julkisissa rakennuksissa ja kulkuneuvoissa, ravintoloissa jne.

 

Onko teidän perheellä tarve avustaja- tai terapiakoiralle? Teetkö töitä opetus-, sosiaali tai terveysalalla jossa voisi käyttää koiraa? Ota yhteyttä!